Escola Pau Delclòs

Pau Delclòs

Dos premis per celebrar el Dia Mundial de la Poesia!

22 de març de 2021

Ahir 21 de març es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia, una de les formes més preuades d’expressió lingüística de la humanitat. La poesia ha estat practicada al llarg de la història en totes  les cultures i en tots els continents, ens parla de tots nosaltres, dels nostres costums, dels nostres valors… fent del llenguatge una melodia.

Avui, s’ha celebrat l’acte en línia de la  lectura del veredicte del 2n Premi de Poesia Infantil i Juvenil Olga Xirinacs de centres de Tarragona. L’acte ha comptat amb la presència de l’escriptora Olga Xirinacs, inspectors directora de la Biblioteca, representants de l’Ajuntament i del Pla d’Entorn i del jurat. Se li han sumat diversos nens i nenes d’educació primària i secundaria. Els alumnes premiats han llegit en directe el seu poema sota l’atenta mirada dels altres participants .

Dues poesies de la nostra escola han resultat guanyadores! Per una banda, el 2n Premi de Cicle Mitjà de Primària al treball titulat: Jo i la meva bicicleta de l’autora Laura Sofia Rodríguez Aldana (4t C) i per altra, el 1r Premi de Cicle Superior de Primària al treball titulat: El bosc de la Marquesa de l’autor Pau Martorell Rico (6è A). Moltes felicitats!!

A continuació us adjuntem les poesies dels dos autors:

JO I LA MEVA BICICLETA

Jo tinc una bicicleta,

acolorida i molt bonica,

i cada vegada que pujo en ella,

em dona molta alegria.

Sento molta energia

i molta llibertat,

doncs sempre que estic amb ella

em sento volar.

Lluny lluny em porta,

sempre a on vulgui

i mentre vaig en ella,

canto molt sincera.

 Laura Sofia Rodríguez Aldana

EL BOSC DE LA MARQUESA

Avui amb el primer raig de sol

He sortit pel bosc volant com un ocell.

Era un dia trist com si  estigués de dol,

Però l’ arc de Sant Martí feia el matí més bell.

El camí era pedregós i recargolat

I un conill gratava la molsa amb el nas.

De lluny les onades del mar he escoltat

I el so anava creixent a cada pas.

Pins i alzines em tenien atrapat,

Però de sobte una gran clariana s’ ha obert.

Els colors de verd a blau han canviat

I una platja misteriosa he descobert.

Mentre l’ aigua i l’ escuma venen i van,

El darrer raig de sol s’ ha apagat.

Ara m’ assec en una roca i m’ aturo a pensar:

Tal com les onades moren, el dia també ho fa.

Pau Martorell Rico