Escola Pau Delclòs

Pau Delclòs

Blog de l’Aula de Ciències

Descoberta
8 de novembre de 2017
P4 Curs 2017-18

ARA QUE ENCARA FA CALOR, JUGUEM AMB L’AIGUA (Octubre 17)

         QUÈ NECESSITEM PER A FER BOMBOLLES? AIGUA? COLÒNIA, SABÓ?  LLIMONADA? HO PROVEM! BUFEM I…. JUGUEM AMB L’ESCUMA, DIBUIXEM…

Laboratori
8 de novembre de 2017
1r Curs 2017-18

ELS ALUMNES DE 1r JA NO ANEM A L’AULA DE DESCOBERTA

Benvolgudes famílies: Degut a la manca de temps el dia de la reunió de 1r de Primària, no us vam poder ensenyar el powerpoint explicatiu del que farem al laboratori aquests propers 6 anys . Espero que gaudiu amb les fotografies veient l’evolució dels vostres fills i filles durant els 3 anys d’educació Infantil a Llegeix més

Laboratori
7 de novembre de 2017
Curs 2017-18

NOVETAT AL LABORATORI!

Apropant-nos a la setmana de la ciència, enguany iniciem una nova activitat:               LA MOTXILLA CIENTÍFICA VA A CASA ! És un servei de préstec molt especial que des de l’escola vol fomentar la ciència i la investigació en família. El nostre alumnat de 6è serà el primer d’experimentar i descobrir el científic que porta Llegeix més

Laboratori
14 de juny de 2017
Curs 2016-17

5è I DARRER TALLER DE la CIÈNCIA de la XOCOLATA: L’ART DE LA XOCOLATA

Aquesta vegada ha sigut la Dra. Licia Buttà, del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, qui ens ha explicat el conte dels  asteques i ens ha mostrat  obres d’art de diferents pintors. Va ser  divertit  convertir-nos en recol.lectors de cacau i aconseguir el preu més just.   Donem les gràcies a les Llegeix més

Laboratori
14 de juny de 2017
5è, 6è Curs 2016-17

PER ANAR ENTRENANT EL CERVELL AQUEST ESTIU

Cliqueu damunt la proposta i la solució… al setembre! TREBALLEM EL CERVELL BONES VACANCES ! I  APROFITEU LES OPORTUNITATS QUE ENS DONA L’ESTIU PER A DESPERTAR LA NOSTRA CURIOSITAT!!!    

Laboratori
8 de maig de 2017
Curs 2016-17

HAS BEGUT OLI?

AVUI HEM ACONSEGUIT: Conèixer l’oli d’oliva verge extra.   Realitzar un tast d’oli per tal d’adquirir habilitats sensorials que permetin distingir la qualitat de les diferents tipologies d’oli  d’oliva. AROMA:   ANOTEM ELS RESULTATS: AMARG, PICANT, DOLÇ?: POMA PEL CANVI DE GUSTOS: ELS ESPECIALISTES, PER A FER EL TAST,  ÉS MILLOR NO VEURE EL COLOR Llegeix més

Laboratori
5 de maig de 2017
Curs 2016-17

NOU TALLER URV/ICIQ: ELS CRISTALLS DE LA XOCOLATA

La Dra. Marta Martínez, de la Unitat de Difracció de Raigs X de l’ICIQ, ens explica que la xocolata està formada per cristalls. Hem vist què és un cristall i quants tipus hi ha.  I ara ja sabeu on hem de guardar la xocolata?                                     A l’armari o a la nevera? Llegeix més

Laboratori
28 de març de 2017
Curs 2016-17

LA URV I L’ICIQ ENS OFEREIXEN UN NOU CICLE DE CIÈNCIA I XOCOLATA: EL CACAU COM A ALIMENT

La investigadora nutricionista i dietista Rosa M. Valls ens ha explicat les propietats dels diferents tipus de xocolata i del cacau pur i els beneficis per a la salut. Hem fet un tast, hem olorat, tocat i hem pogut opinar sobre la xocolata blanca, la xocolata amb llet, la xocolata negra, i  diferents tipus de Llegeix més

Descoberta
27 de març de 2017
P5 Curs 2016-17

AVUI L’AULA DE DESCOBERTA ERA UN HOSPITAL…PERÒ D’OSSETS.

ELS DOCTORS I DOCTORES ENS PREGUNTEN QUE LI FA MAL AL NOSTRE OSSET I OMPLIM LA FITXA UNS NECESSITEN UNA RADIOGRAFIA D’ALTRES HAN D’ENTRAR AL QUIRÒFAN! ELS  FISIOTERAPEUTES ENS ENSENYEN A FER ESTIRAMENTS, A SEURE BÉ A LA CADIRA, A SABER  AGAFAR LES COSES DEL TERRA I POSAR-NOS LA MOTXILLA AMB ELS NUTRICIONISTES  JUGUEM A Llegeix més

Laboratori
9 de març de 2017
Curs 2016-17

Ja sabem a 6è com són els líquids no-newtonians

  És un líquid? és un sòlid?  És un fluid?

Older Posts »