6è a Tàrraco Viva: Déus, faraons i mòmies a l’Antic Egipte

En el marc de les activitats que Tarraco Viva ofereix a les escoles, els nens i les nenes de 6è han gaudit d’una presentació del món que girava al voltant del Nil, Egipte, de les seves estructures socials i, sobretot, dels seus rituals de la mort.

Han conegut amb molt de realisme el procés de momificació, des de l’embalsamament del cadàver fins a la sepultura definitiva en un sarcòfag. També han après que, en lloc de ser Roma la que imposés la seva cultura a Egipte després de conquerir-lo, com s’esdevení a molts territoris, fou la mateixa Roma la que es va sotmetre als costums egipcis, com ho proven les mòmies romanes d’Al Fayum, amb els seus corresponents retrats.

Finalment, alguns nens afortunats s’han pogut posar en la pell del mateix déu Anubis, guia dels morts en el seu viatge al Més Enllà, en portar la seva màscara.

Ha estat un temps molt profitós per gaudir i aprendre!