Construir Europa des de les escoles

poster_escola_recercaixaLa URV (Universitat Rovira i Virgili) i la UdG (Universitat de Girona) impulsen el projecte de recerca “EUritage didàctic. Paisatge i patrimoni identitari d’Europa: ciutats catedralícies com a memòria viva”, que gaudeix d’un ajut de Recercaixa. Aquesta recerca tindrà una aplicació educativa creant materials que potenciïn el patrimoni europeu. En aquest marc, la nostra escola, juntament amb les escoles Miracle i Saavedra, ha obtingut un Ajut Pont per participar en aquest projecte ajudant a desenvolupar i experimentar les unitats didàctiques.

El dia 7 d’octubre, a la Sala de Juntes del Campus Catalunya s’ha presentat el projecte en el marc de la jornada “Construir Europa des de les escoles”. Després de les intervencions dels ponents (Mario Arias, URV, Gerardo Boto, UdG, i Cristina Gutiérrez, ex-eurodiputada), hi ha hagut una taula rodona amb les directores de les tres escoles implicades conduïda per Antoni Pérez Portabella (URV). Al final, Esther Lozano, professora d’Història de l’Art de la UNED i mare d’una alumna de l’escola ha fet una magnífica síntesi de tot l’exposat.

S’aniran publicant les diferents realitzacions en el marc d’aquest projecte que encaixa molt bé amb el nostre projecte interdisciplinari Les arrels del present.