Els nens i les nenes de 5è visiten el Fòrum de la Colònia

Aquesta setmana els nens i  les nenes de 5è de primària han estat treballant el projecte interdisciplinari del Fòrum de la Colònia, pertanyent a “Les arrels del present”.  A través dels treballs previs es van endinsar  a Tarraco, coneixent la seva estructura urbana, els edificis públics, els diferents estaments, els tipus d’habitatge, els aliments típics, el dia a dia d’un infant romà…

El dimecres vam fer la sortida al Fòrum, i vam poder veure in situ les restes romanes tot fent-se una idea de les seves parts, encara que no es conservessin totes: la Basílica, la Cúria, el Temple Capitolí, la Plaça de Representació i l’illa de cases. A més, també van observar  la maqueta de Tarraco, fixant-se en els petits detalls per complementar el seu coneixement.

Finalment van fer uns treballs posteriors a la sortida, per acabar de ser uns veritables experts en la cultura romana. Van veure les similituds del llatí amb altres llengües romàniques com el català, el castellà, el francès i l’italià; les semblances i diferències de l’organització del govern de la ciutat en època romana i en l’actual i van descobrir de primera mà l’art de fer mosaics!

Els hi ha agradat molt l’experiència i és que “POSSIDA SAPIENTIAM, QUIA AURO MELIOR EST!” (Posseir saviesa és millor que posseir or!)